Zakelijk Genoegen
Image default
Boekhouding

Duurzame koffie tips

Koffie is over de hele wereld het favoriete drankje. Dat betekent dat er ook over de hele wereld dagelijks ontzettend veel afval van koffie wordt geproduceerd. Daarnaast is het ook een feit dat de boeren die de koffie verbouwen vrijwel niks krijgen voor al het harde werk, terwijl de grote bedrijven alle winst pakken. Om deze belangrijke problemen omtrent koffie tegen te gaan is het belangrijk dat je bewust koffie drinkt en dat betekent dat je let op Fair Trade en biologische koffie.

Wat houdt dat eigenlijk in Fair Trade?

Als je Fair Trade koffie drinkt dan weet je dat de boeren die de koffie verbouwd hebben eerlijk betaald zijn geworden voor hun werk. Daarnaast weet je dan ook dat de koffie op een duurzame manier is verbouwd waardoor het milieu geen schade heeft opgelopen.

Naast Fair Trade is er ook nog een certificaat voor biologische koffie. Biologische koffie is gezonder en lekker dan gewone koffie, omdat er geen schadelijke pesticiden zijn gebruikt tijdens de teelt.

Duurzame verpakkingen

Natuurlijk zijn de verpakkingen én de manier waarop we koffie drinken ook nog eens erg belangrijk. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een Nespresso cup koffie machine dan heb je veel afval. Gelukkig hebben de koffiejongens daar een antwoord op. Biologisch afbreekbare Nespresso cups! Hier kun je de Nespresso cups bestellen. In plaats van los Nespresso cups bestellen kun je ook kiezen voor een koffie abonnement. Dankzij een koffie abonnement ben je namelijk verzekerd dat er altijd biologisch verpakte koffie in huis is.  

Zoals we eerder vermelden is de manier waarop je koffie drinkt ook erg belangrijk voor het milieu. Er belanden dagelijks namelijk 400 miljoen koffiebekers bij het afval! Neem dus je eigen koffiebeker mee als je onderweg bent of naar het werk gaat, dat scheelt al een heleboel koffiebekers.

https://dekoffiejongens.nl/nespresso-koffiecups/