Zakelijk Genoegen
Image default
Boekhouding

Het belang van een handelsmerkregistratie voor jouw onderneming

Voor veel kleine ondernemingen lijken handelsmerken onnodig en worden daarom verwaarloosd. De meeste mensen beseffen echter niet dat handelsmerken hun bedrijf een eigen identiteit geven die de vorm kan aannemen van zinnen, symbolen of tekens. Het valt dan ook niet te ontkennen dat de registratie van een handelsmerk de sleutel is om jouw bedrijf nog succesvoller te maken. Het registreren van een handelsmerk biedt een aantal voordelen die jij je misschien nog niet hebt gerealiseerd. Daarom nemen we de belangrijkste voordelen hier met je door. 

1. Jouw klanten kunnen je gemakkelijker vinden

Veruit de meest voor de hand liggende reden waarom je een handelsmerk nodig hebt, is dat een handelsmerkregistratie jouw merk herkenbaarder maakt bij de mensen die ertoe doen. Er zijn veel soortgelijke bedrijven op dezelfde markt, en je zult gemakkelijker te onderscheiden en te vinden zijn als je beschikt over een duidelijke geregistreerde merkidentiteit die jouw onderneming uniek maakt.  

2. Jouw merk blijft jouw merk

Een handelsmerkregistratie kan ervoor zorgen dat jouw handelsmerk jouw handelsmerk blijft! Het registreren van jouw handelsmerk biedt jouw onderneming verschillende voordelen, zoals het vastleggen van stijlelementen, merknamen en symbolen, zodat jouw merkstijl beschermd blijft en niet zomaar kan worden gestolen. Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat een andere onderneming jouw merkelementen overneemt en jouw onderneming in het geding brengt, dan kan je door middel van een handelsmerkregistratie ervoor zorgen dat dit niet rechtsmatig is. Door jouw handelsmerk te registreren en de merknaam beschikbaarheid controleren, vermijd je overigens ook dat jouw onderneming geen merkelementen van andere ondernemingen implementeert. Op die manier kun je het risico voorkomen dat jouw merk wordt aangeklaagd en wordt gedwongen om het merkontwerp te veranderen.  

3. Garandeer de levensduur van jouw merk

Een ander belangrijk voordeel van het registeren van jouw merk, is dat het je in staat stelt dat jouw merk zelfs langer kan leven dan jijzelf. Dit betekent dat in het onverhoopte moment dat je als bedrijfseigenaar plotseling komt te overlijden, jouw merknaam niet komt te vervallen en kan worden overgenomen of worden verkocht. Het is namelijk zo dat alleen geregistreerde bedrijven de naam kunnen behouden na het overleden van de eigenaar. 

4. Je straalt vertrouwen uit naar je klanten en partners

In onze moderne wereld van vandaag verwachten klanten en bedrijven dat een verantwoordelijk bedrijf zijn handelsmerk heeft geregistreerd. Sterker nog, er zijn talloze bedrijven die niet eens zaken zullen doen met bedrijven die hun handelsmerk niet geregistreerd hebben, omdat het hun zakenprocessen in het geding kan brengen. Kortom, voor de groei van jouw onderneming wil je er dus voor zorgen dat je jouw handelsmerk registreert!

 

https://www.bouma.nl/merknaam-checken/