Zakelijk Genoegen
Image default
Auto-industrie

Gebruik uw blackbox als kilometerregistratiesysteem en voorkom bijtelling in 2023

Probeert u ook te besparen in de uitgaven? Met de stijgende tarieven voor stroom, benzine en boodschappen komt de onderkant van de rekening sneller in zicht dan ooit. Het kan om die reden verstandig zijn om in 2023 geen bijtelling te betalen. Dit is een bedrag dat maandelijks automatisch wordt weggesluisd, maar heeft u die extra auto wel echt nodig? Om bijtelling te voorkomen gebruikt u het kilometerregistratiesysteem, dat werkt aan de hand van een blackbox in de auto, om al uw zakelijke én privé kilometers automatisch bij te houden en eenvoudig te exporteren.

Kilometerregistratiesysteem

Kilometerregistratie is een traditioneel tijdrovende klus. Zeker als u het wilt doen volgens de eisen van de Belastingdienst. Zo moet u het kenteken, type en model auto, startadres inclusief postcode en plaats, startijd en kilometerstand noteren. En uiteraard doet u dit ook bij het einde van de rit. Ofwel: een tijdrovende en inefficiënte klus. Die tijd kunt u veel beter gebruiken, ook al een makkelijke besparing. Digitale kilometerregistratie zorgt ervoor dat u niets meer hoeft te doen. Enkel rijden. Het kilometerregistratiesysteem slaat alle gegevens automatisch voor u op. Zo hoeft u enkel nog het karakter van de rit aan te passen, mocht u toch ineens een privé rit maken.

Blackbox

Om een goede km registratie bij te houden, is een blackbox een vereiste. Een klein kastje dat niet zichtbaar in uw auto wordt ingebouwd en vanaf daar alles voor u uit handen neemt. Niet alleen weet de blackbox uw ritten, maar kan u ook helpen in het geval van diefstal, sabotage of het verlaten van een veiligheidszone. Het terugvinden van uw auto, bus of bestelwagen kan u een hoop stress schelen, maar ook een hele hoop geld.

Bijtelling 2023

Omdat de fiscale voordelen van een zakelijke auto steeds kleiner worden, kiezen steeds meer mensen ervoor om niet bij te tellen. En dat is lang zo moeilijk niet. Geef bij de Belastingdienst aan dat u niet meer dan 500 kilometer privé gaat rijden, laat het kilometerregistratiesysteem het voor u bijhouden en meer hoeft u niet te doen. Aan het einde van het jaar maakt u een export naar PDF, Excel of Belastingdienst-bestand. Zo voorkomt u eenvoudig bijtelling in 2023.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/