Zakelijk Genoegen
Image default
Boekhouding

3 Essentiële vaardigheden om je eerste baan in de IT te krijgen

Vandaag de dag is er enorm veel vraag naar banen in de technologiesector, ook wel het perfecte moment om een carrière op dit gebied na te streven! Maar voordat je jouw CV naar een IT bedrijf gaat sturen, is het handig om een paar dingen goed in gedachten houden. Hier zijn drie belangrijke punten om je te helpen succesvolle stappen te maken naar een werkplek in de IT.

1. Continu verbeteren van je technische vaardigheden

 De technologie verandert voortdurend. Misschien ben je nu een expert in een bepaalde technologie, maar over een paar jaar kan die technologie al verouderd zijn of onherkenbaar geëvolueerd. Zorg er dus voor dat je je niet laat vastpinnen op één bepaalde technologie. Omdat werkgevers op zoek zijn naar een breed scala aan technische ervaring, zijn hier enkele manieren om die ervaring en deskundigheid op te doen. 

Om te beginnen, ga aan de slag met open source projecten. Er zijn talloze open softwaremiddelen op het internet te vinden waar jij aan kan deel nemen om verder te ontwikkelen! Als je je graag ervaring wilt opdoen op een IT werkplek, maar je bent nog niet klaar voor vacatures in de IT, ga dan op zoek naar relevante stages. Een andere manier om de sfeer in de IT te proeven, is door te beginnen met freelance werk. Ga op zoek naar een freelance platform en bedenk hoe jij anderen van dienst kunt zijn!

2. Probleemoplossend denkvermogen

Werkgevers in de IT huren mensen in om problemen op te lossen. Dit zal een belangrijk deel van jouw werk zijn. Het is dus aan jou de taak om dingen op het gebied van IT te kunnen analyseren en op te lossen. Meestal gebeurt dit aan de hand van een vast stappenplan. Begin met het identificeren en het juiste probleem te begrijpen. Begin dan met het onderzoeken van de  systemen en praktijken achter het probleem. Vervolgens is het aan jou om het probleem te visualiseren en creatieve oplossingen te brainstormen, totdat het beste antwoord naar boven komt! 

3. Zachte vaardigheden

Als je komt te werken in de IT, dan draait het niet alleen om jouw technische vaardigheden en om probleemoplossend te denken. Net zoals in vele andere werksectoren, zijn zachte vaardigheden in de IT belangrijk om goed om te kunnen gaan met anderen en in staat te zijn efficiënt te werken. Sterker nog, de meeste werkgevers binnen de IT zullen succesvolle samenwerking aan de hand van interpersoonlijke vaardigheden als essentieel beschouwen, dus is het aan jou om deze vaardigheden te versterken.