Zakelijk Genoegen
Image default
Financiële diensten

Wat kan een goede kredietverzekeraar bieden?

Een goede kredietverzekeraar doet meer dan alleen maar verzekeren. Dit is dan ook de reden waarom het altijd belangrijk is om op zoek te gaan naar de juiste partij om jou hierbij te helpen. Je kiest bijvoorbeeld een verzekeraar die je ook helpt om risico’s te verminderen met goede keuzes. Bijvoorbeeld door je inzichten te bieden in de financiële situaties van debiteuren. Daarop kan je betere beslissingen baseren als ondernemer. Dit levert veel op.

Op maat verzekeren

Een goede kredietverzekeraar kan ook helpen om op maat verzekerd te raken. Het is lang niet altijd nodig om het hele debiteurenbestand of elke transactie te verzekeren. Een goede verzekeraar weet dit. Wie voor een kredietverzekering Coface bijvoorbeeld kiest, kan er zeker van zijn dat alles op maat mogelijk is. Denk aan een enkele transacties waarvoor het risico iets hoger is. Deze zijn dan toch op een goede manier uit te voeren. Dit kan zakelijk een voordeel bieden.

Een betere concurrentiepositie verkrijgen

Een verzekeraar die een optie op maat biedt, kan ook helpen om de concurrentiepositie te verbeteren. Wie net wat meer risico kan nemen omdat de risico’s gedekt worden, kan dus ook beter groeien en meer opdrachten aannemen. Dit is een voordeel ten opzichte van aanbieders die deze stap niet durven te zetten. Het is in dat opzicht dus ook de ideale manier om te zorgen dat je net wat sneller kunt groeien met de onderneming.

De eventuele schade gedekt krijgen

Wanneer afnemers in financiële problemen komen, dan kan dit al snel op jouw afstralen. Als ondernemer krijg je de facturen niet betaald. Waardoor je dus zelf ook niet kan betalen. Dit is wat je wilt voorkomen. Met de hulp van de kredietverzekeraar is de schade te dekken. Waardoor je er dus ook zeker van kan zijn dat je in een goede positie blijft. Ook wanneer de afnemers niet in die positie zitten.