Zakelijk Genoegen
Image default
Financiële diensten

Waarom heb je een verzekering in het buitenland nodig?

Als je in het buitenland werkzaam bent, dan kan een mooie expat verzekering niet ontbreken. Je bent namelijk niet voor alles verzekerd in het buitenland voor je verzekering die je in eigen land hebt. Belangrijk is dat je in ieder geval een basisverzekering hebt, waarin de medische kosten gedekt worden. Ook is het belangrijk dat andere zaken als tandartskosten verzekerd worden. Op die manier kom je niet voor onverwachts hoge kosten te staan als je een ongeval hebt of voor een regulier bezoek komt. Kijk vooral bij het afsluiten van een verzekering naar de voorzieningen waar je gebruik van maakt en welke medicatie je onder andere hebt.

Wanneer gebruik je een aanvullende verzekering?

 

Als een basisverzekering niet voldoende is voor in het buitenland, kan je kiezen voor een aanvullende verzekering. Maak je bijvoorbeeld gebruik van middelen en voorzieningen die niet inbegrepen zijn bij een basisverzekering, dan ben je toegewezen op een aanvullende verzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra benodigde zorg, zoals een fysiotherapeut of andere benodigdheden zoals een gehoorapparaat. Je wilt niet voor plotseling onaangename situaties staan waar je niet voor verzekerd bent. Kijk dus goed welke verzekering bij jou past en wat voor een pakketten er allemaal zijn. Vervolgens kan je zelf je pakket samenstellen met daarin alle dekkingen die jij nodig hebt voor je verzekering.

Zo kan je je premie berekenen

 

Wanneer je benieuwd ben naar hoeveel je maandelijks betaalt, dan kan je de premie berekenen. Hier moet je allerlei velden invullen om die berekening mogelijk te maken. Je moet bijvoorbeeld invullen naar welk land je gaat om te werken. Vervolgens kies je de verzekering die je hebt gekozen met daarin alle dekkingen die van toepassing zijn. Als je eenmaal klaar bent met het invullen van alle velden, kan je de premie laten berekenen. Hieruit volgt een maandelijks bedrag die je zult moeten betalen. Vaak is dit een indicatie, wat betekent dat de werkelijke kosten nog enigszins kunnen verschillen van de uitkomst van de berekening.