Zakelijk Genoegen
Image default
Auto-industrie

Auto importeren steeds populairder

Auto import krijgt steeds meer aandacht en daar kijken we niet van op. Zowel voor bedrijven als voor particulieren kan het heel interessant zijn om een auto naar Nederland te importeren. Wanneer je kiest voor auto import, dan profiteer je vaak van een groot financieel voordeel. De aanschafprijs is vaak lager. Natuurlijk gaat een deel van dit financiële voordeel verloren aan de BPM, maar je behoudt vaak toch nog een aantrekkelijk deel over. Auto import biedt meer interessante voordelen, zoals een ruimere keuze aan modellen en vaak rijker uitgeruste wagens. Bij auto import moet je BPM aangifte doen en jij wilt er natuurlijk voor zorgen dat het bedrag dat je moet betalen zo laag mogelijk blijft. Dan is het goed om te weten dat er een professional is die je hierbij kan helpen.

Auto import en BPM: hoe zit dat precies?

Wil je een auto importeren, dan krijg je te maken met BPM, ofwel Belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Dit geldt overigens niet alleen voor auto import, maar ook voor het importeren van een camper of een motor. Vervolgens is het belangrijk om bij belastingdienst BPM aangifte te doen en in veel gevallen betekent dit dat je BPM moet betalen. Onder meer het soort voertuig, de CO2-uitstoot van het voertuig en het bouwjaar van het voertuig bepalen of er daadwerkelijk BPM betaald moet worden, en hoeveel dat dan is. De BPM aangifte wordt het best ingediend direct na de RDW-keuring.

BPM aangifte doen is verplicht in bij auto import

Bij het importeren van een auto is het verplicht om een BPM aangifte te doen. Dit moet dus ook gebeuren wanneer eigenlijk al bekend is dat je geen BPM hoeft te betalen. In bepaalde gevallen komt de BPM op € 0,- uit bij auto import, zoals wanneer het gaat om een oldtimer of wanneer het gaat om een volledig elektrisch voertuig. Moet je wel BPM betalen, wat in de meeste situaties het geval is, dan kun je op meerdere manieren de BPM laten berekenen. Je kunt de BPM aangifte laten opstellen door de belastingdienst, maar in de regel betekent dit wel dat je eigenlijk altijd de hoogste BPM betaalt. Natuurlijk wil jij ervoor zorgen dat het BPM bedrag zo laag mogelijk uitkomt en dan is het goed om een andere partij in te schakelen.

Een zo laag mogelijke BPM betalen voor je import auto

Het is goed om te weten dat er meerdere rekenmethodes kunnen worden gehanteerd voor de berekening van het BPM bedrag. Helaas heb je hier als particulier niet maximaal voordeel van. Het is namelijk zo dat niet al deze methodes voor particulieren beschikbaar zijn. Een ervaren professional kan deze methodes wel voor je toepassen en op die manier zorgen voor een zo laag mogelijk BPM bedrag. Maak gebruik van de dienstverlening van AutotelexIMPORT om duizenden euro’s te besparen op je BPM aangifte. Deze marktleider in motorvoertuiggegevens maakt gebruik van de meest voordelige module voor het berekenen van de BPM. Wees geen dief van je eigen portemonnee.