Zakelijk Genoegen
Image default
Bedrijvengidsen

Een baan in Amsterdam? De epische gids voor het vinden van werk in Amsterdam in 202

Een gids voor het vinden van een baan in Amsterdam is misschien net wat je nodig hebt. Het maakt niet uit of je overweegt om naar Amsterdam te verhuizen, of dat je hier al woont en wanhopig op zoek bent naar een baan.

Deze gids voor het vinden van werk in Amsterdam zal alles in perspectief plaatsen. Wees alleen gewaarschuwd dat het misschien niet is wat je wilt horen! Bereid je voor op de koude realiteit van het zoeken naar werk in Amsterdam (of in Nederland, wat dat betreft).

Hoe ziet de arbeidsmarkt in Amsterdam eruit in 2022?
Als het gaat om het vinden van een baan in Nederland, is Amsterdam waarschijnlijk je beste kans. De hoofdstad bruist van het leven en veel internationale bedrijven hebben hier hun hoofdkantoor gevestigd.

Als je op zoek bent naar een vacature op het gebied van horeca, heb je behoorlijk goede kansen. Amsterdam wordt (nou ja, pre-pandemie 🙄) overspoeld door toeristen. Dus hotels, winkels, cafés, bars en restaurants zijn meestal op zoek naar extra mensen om in de klantenservice te werken.

Als je echter een diploma hebt en een baan wilt vinden binnen je vakgebied, heb je het misschien iets moeilijker. Het maakt niet uit hoe gekwalificeerd je bent, en vaak zijn de verwachtingen onrealistisch, maar daar komen we later op terug. Dus nu, zonder verder oponthoud, hier is onze gids voor het vinden van een baan in Amsterdam.

Kun je in Amsterdam een  gekwalificeerde baan krijgen zonder Nederlands te spreken?
Het korte antwoord is: ja. Het is mogelijk om in Amsterdam een gekwalificeerde baan te vinden zonder Nederlands te spreken. Amsterdam zit zo vol met toeristen, dat werkgevers bereid zijn om een anderstalige aan te nemen als ze je leuk vinden. Maar dat betekent niet dat het gemakkelijk is!

Als een werkgever moest kiezen tussen jou en een Nederlander, zouden ze waarschijnlijk voor de laatste gaan. Dat komt omdat Nederlanders gewoon zo verdomd goed Engels kunnen spreken. Maar als je meer kans wilt maken op een baan in Amsterdam zonder Nederlands te spreken, richt je dan op bedrijven in het centrum van de stad. Dat deel van Amsterdam is zo overspoeld door toeristen dat Nederlanders er zelden komen. Dit is waar de kansen in uw voordeel kunnen zijn!

Kun je ook werken op locatie in Amsterdam?

Een vergaderruimte Amsterdam kun je ook gemakkelijk huren als je studeert en werkt in de stad bij EBC Amsterdam. Een vergaderruimte huren Amsterdam is vrij goedkoop t.o.v. andere wereldsteden als Parijs of Berlijn, daarnaast zijn alle nieuwste gadgets en snufjes aanwezig om online een meeting te hosten met klanten of klasgenoten.

 

https://zakelijkgenoegen.nl/een-baan-in-amsterdam-in-2022