Zakelijk Genoegen
Image default
Bedrijvengidsen

Kiezen voor milieuvriendelijke bedrijfskleding

Elke dag zetten vele ondernemingen zich in om duurzame bedrijfskleding zo milieuvriendelijk als mogelijk te fabriceren. We volgen de innovaties binnen de textielsector op de voet en blijven leren zodat we de beste, duurzame bedrijfskleding kunnen maken. Maar waarom zou je als ondernemer kiezen voor duurzame werkkleding? Wat zijn de concrete voordelen? 

Wat is duurzame kledingverzorging?
Duurzame kledingverzorging betekent dat je jouw kleding reinigt en verzorgt zodat deze langer meegaat, en je helpt het milieu te beschermen door geen kleding op de vuilnisbelt te gooien, minder water te verbruiken en minder schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Duurzame kledingverzorging begint met het kiezen van milieuvriendelijke kleding, klassieke stijlen in plaats van kortstondige trends, kwaliteitsstoffen en kleding die langer meegaat.

Milieugevolgen van fast fashion
Deze kleding tast niet alleen de stortplaatsen aan, maar speelt ook een rol in de uitstoot van broeikasgassen. Volgens een rapport uit 2018 van een groep milieuconsultants produceert de wereldwijde kleding- en schoenenindustrie 8 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. De gemiddelde wereldburger verbruikt 25 kg kleding per jaar, wat dezelfde hoeveelheid uitstoot produceert als het rijden van een auto 1.500 km.

Niet alleen goedkope mode is slecht voor het milieu. Ook het materiaal speelt een rol. Synthetische stoffen zoals polyester en nylon worden niet biologisch afgebroken en zijn gemaakt van petrochemische stoffen. Katoen lijkt misschien de betere keuze, maar er worden veel pesticiden gebruikt om grote hoeveelheden te verbouwen, en er worden chemicaliën en kleurstoffen gebruikt om katoen te kleuren. Bedrijfskleding wassen is ook niet altijd even duurzaam.

Mode stijl en keuzes
Zorg ervoor dat je geen kleding koopt of draagt die niet bij jouw kledingstijl past en helemaal niet bij jou past. Koop alleen kledingstukken die het voor jou doen. Dat gaat makkelijker als je al weet wat je modestijl is en wat voor kleding je regelmatig graag draagt.

Weet je niet wat je favoriete modestijl is? Probeer er dan achter te komen voordat u uw volgende outfit samenstelt. Experimenteer om erachter te komen wat u leuk vindt als je nog niet weet wat de beste look voor jouw is.

Het is beter voor de planeet
De fast fashion industrie laat een enorme ecologische voetafdruk achter. Van het storten van afval en het stroom- en waterverbruik tot de pesticiden en insecticiden die bij het verbouwen van katoen worden gebruikt en de chemicaliën die in de watervoorziening terechtkomen en de gezondheid van de mensen in de toeleveringsketen aantasten, kunnen we gerust zeggen dat fast fashion een echt milieuprobleem is. Door te kiezen voor duurzame mode kun je nee zeggen tegen de negatieve gevolgen van de mode-industrie voor het milieu en zo je eigen ecologische voetafdruk verkleinen.

Kwaliteit vermindert afval
Duurzame merken richten zich op kwaliteit, met materialen en afwerkingen die lang meegaan en vriendelijk zijn voor het milieu. De kleding van fast fashion-merken is niet gemaakt om lang mee te gaan – het doel is om u meer te laten kopen, dus waarom zou de nadruk liggen op het maken van kwaliteitskleding die lang meegaat? Door te kiezen voor duurzame merken die kwaliteit leveren, kunt u uw afval verminderen en ook de hoeveelheid kleding die u koopt (waardoor u ook geld bespaart).

https://zakelijkgenoegen.nl/5-redenen-om-te-kiezen-voor-duurzame-bedrijfskleding