Zakelijk Genoegen
Image default
Personeelszaken

Wat zijn de voordelen van executive search?

Iedere bedrijfsleider wil voor zijn eigen onderneming graag de beste talenten aantrekken om de verdere groei en ontwikkeling te waarborgen. Dit leidt er automatisch toe dat die talenten op hun beurt verschillende aanbiedingen krijgen en dat het vaak niet makkelijk is ze over de streep te trekken. De war on talent is dus allesbehalve een loos begrip en stelt veel bedrijfsleiders voor een moeilijke zoektocht naar de beste mensen voor hun bedrijf. Limesearch helpt ondernemers in die zoektocht en met succes, zoals de praktijk al meerdere malen mocht aantonen.

Waarom samenwerken met Limesearch een goed idee is

Een ondernemer houdt zich graag bezig met de kernactiviteiten van het bedrijf. De juiste mensen aantrekken hoort daar vaak niet bij en is bovendien een tijdrovende en intensieve bezigheid waarvoor toch wel enige expertise vereist is. Toch is een goede en professionele selectie en rekrutering van het grootste belang. Door deze activiteit uit te besteden aan Limesearch verzekert u zich van de juiste mensen rondom u zonder dat u deze zelf actief hoeft op te zoeken.

Een aanpak op maat van iedere onderneming

Een bedrijf heeft niet alleen specifieke werkzaamheden, maar ook een eigen en typische bedrijfscultuur. Het aantrekken van de juiste mensen houdt in dat er niet alleen gescreend wordt op kennis en ervaring, maar ook op een juiste match met het bedrijf zelf. Limesearch zal daarom steeds eerst een grondige analyse maken van aan de ene kant de vereisten waaraan de kandidaat jobgerelateerd moet voldoen, maar aan de andere kant ook van de achterliggende competenties en drijfveren die de bedrijfsleider wil zien in zijn mensen. Om die reden wordt bij de aanvang van de opdracht steeds van een wit blad vertrokken dat gaandeweg wordt ingevuld en geperfectioneerd. Deze manier van werken zorgt voor kandidaten die voldoen aan alle eisen die nodig zijn voor een duurzame en productieve samenwerking.

Een uitgebreid netwerk aan geschikte kandidaten

Binnen de executive search kan Limesearch bouwen op een breed en veelzijdig netwerk. Hierdoor wordt steeds precies de juiste kandidaat voor iedere functie gevonden en aangetrokken. De consultant die toegewezen wordt voor de executive search van een bedrijf kent de markt de bedrijfstak van de opdrachtgever als geen ander en heeft toegang tot de beste professionals die kunnen aangetrokken worden. Dit vergroot aanzienlijk de kans om echt talent op te sporen en aan te trekken.

De wereld van de executive search werkt in twee richtingen. Consultants weten de juiste mensen te vinden en de juiste kandidaten weten net die consultant te vinden die hun carrière verder kan helpen. Het bedrijf dat op zoek is naar gekwalificeerd personeel kan hier alleen maar voordeel uit halen.

Een kosten- en tijdbesparende samenwerking

Zoals al eerder aangehaald is headhunting een tijdrovende bezigheid die dus ook de nodige kosten met zich meebrengt. Het uitbesteden hiervan aan Limesearch neemt deze twee bekommernissen alvast weg van de ondernemer die zich ten volle kan concentreren op de hoofdactiviteiten van zijn bedrijf en de juiste mensen hiervoor krijgt aangereikt. Een consultant in executive search hoeft zich enkel maar hiermee bezig te houden en kan dus de volle aandacht hierop richten, iets wat een bedrijfsleider niet kan.