Zakelijk Genoegen
Image default
Detailhandel

Zo kies je een gekoelde toonbank

De dagelijkse bedrijfsvoering van een horecabedrijf vereist het gebruik van specifieke soorten industriële machines die bijdragen aan het bieden van optimale klantenservice en het helpen van professionals om op de meest comfortabele manier mogelijk te werken. Een van de topprioriteiten is dus tijd en ruimte besparen. Door het gebruik van koelwerkbanken kunnen bars, restaurants en pizzeria’s aan twee van deze eisen tegelijk voldoen. Maar wat is een gekoelde werkbank precies?

Een gekoelde werkbank

Een gekoelde werkbank van horecacentrumbrabant is een stuk roestvrijstalen apparatuur dat, naast het koelen van voedsel aan de onderkant, een ruimte aan de bovenkant heeft die een werkblad zou kunnen worden genoemd. Hier kunnen verschillende aanvullende activiteiten worden uitgevoerd om het dagelijkse werk te optimaliseren.

Soorten gekoelde werkbank

De gekoelde werkbank GN is een Gastronorm conform ontwerp. Deze maakt het gebruik van gestandaardiseerde taken mogelijk, zoals het eenvoudig verwisselen van containers, trays, enzovoort. De gekoelde toonbank 600 mm diep is een van de kleinste werkbanken. Deze is specifiek ontworpen om ondersteuning te bieden voor andere complementaire machines of voor installatie onder de werkbank. Ze worden meestal gebruikt in zeer kleine ruimtes, bijvoorbeeld voor het maken van pizza’s, salades en ander voedsel. Ze bevatten vaak ingrediëntendisplays aan de bovenkant.

Type koeling

Professionele koelwerkbanken kunnen zowel met statische als met geventileerde koeling werken. Zoals eerder vermeld, treedt statische koeling op wanneer koude lucht zich verspreidt. Dit is ideaal voor voedingsmiddelen die een vochtige omgeving nodig hebben om optimaal te worden bewaard. Werkbanken die geventileerde koeling gebruiken, produceren daarentegen een veel koelere omgeving dan het alternatief. Als gevolg hiervan wordt dit type apparatuur aanbevolen voor het bewaren van voedsel dat afgedekt kan worden, evenals andere delicate items zoals verse pasta en groenten.

Showroom

Je kunt terecht bij verschillende bedrijven met een groot aanbod aan gekoelde werkbanken. Ze hebben allemaal een showroom beschikbaar voor bezichtiging. Op deze manier kun je eerst met je eigen handen en ogen zien welke past bij jouw behoeftes. Naast de werkbanken kun je een verscheidenheid aan andere keukenaccessoires kopen. Je kunt de catalogus van gekoelde toonbanken bekijken op hun websites voordat je naar de locatie komt.

 

https://www.horecacentrumbrabant.nl/