Zakelijk Genoegen
Image default
Detailhandel

Wat is een deurbel camera?

Een deurbel camera is een videocamera die je aan je deurbel kunt bevestigen. Het heeft een groothoeklens en een ingebouwde microfoon. Hiermee kun je bezoekers overal zien en spreken met behulp van een app op je smartphone, tablet of pc. Een draadloze deurbel met camera is eenvoudig te installeren, handig in gebruik en geeft gemoedsrust. Ze kunnen je ook helpen een oogje in het zeil te houden terwijl je weg bent, of je gewoon laten weten wanneer er iemand voor de deur staat, zelfs als ze niet aanbellen. Sommige modellen worden geleverd met bewegingssensoren die je waarschuwen wanneer er beweging wordt gedetecteerd in de buurt van de deur, zodat je weet of er iemand nadert wanneer hij/zij al voor je huis staat.

Hoe werkt een deurbel camera?

Een deurbel camera wordt ook wel een video deurbel genoemd. Het is meer dan alleen een deurbel die is uitgerust met een camera. Dit slimme apparaat is ook uitgerust met een bewegingsdetector, luidspreker en opnamemogelijkheden. Zo kun je met iemand aan de deur praten. Dit systeem is vergelijkbaar met een intercom. Hoe werkt dit systeem dan? Deze deurbel camera sluit je aan op het bekabelingssysteem van je bestaande deurbel. Het maakt ook verbinding met je wifi-systeem. Het werkt als iemand erop drukt, net als een normale deurbel. Deze deurbel heeft echter een camera zodat je weet wat er aan de bel gaat. Sommige modellen kunnen beweging detecteren. Wanneer iemand je deur nadert, wordt dit automatisch opgenomen. Het stuurt deze informatie naar je smartphone om je te waarschuwen dat iemand je deur nadert. Dit apparaat is net zo belangrijk als een Nilfisk hogedrukreiniger.

Soorten deurbel camera’s

Er zijn veel verschillende opties als het gaat om deurbel camera’s. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor bekabelde (aangedreven door elektriciteit), draadloze (aangedreven door batterijen) en draadloze modellen met batterijvoeding (die Wi-Fi-signalen gebruiken). Bedraad heeft elektriciteit nodig om het van stroom te voorzien. Bij een stroomstoring zal deze deurbel dus niet werken. Het is aan te raden om een ​​draadloze deurbel camera te kiezen die verbinding kan maken met je wifi-systeem. Zo kan deze camera je realtime waarschuwen.

De voordelen van deurbel camera’s

Deurbel camera’s zijn een makkelijke manier om je huis in de gaten te houden terwijl je er niet bent. Ze bieden een live feed van wat er buiten je deur gebeurt. Zo kun je zien wie er aanbelt of aanbelt. Ze zijn ook goed voor de veiligheid. Als je een camera hebt, ontvang je een melding wanneer iemand aanbelt en kun je deze via de app in de gaten houden. Dit kan handig zijn als je een pakket verwacht of als iemand verdacht op de loer ligt rond je eigendom. In dit geval vervangt de deurbel camera de traditionele bel door een afbeelding van degene die voor de deur staat. Daarom is het niet nodig om elke keer dat er iemand langskomt open te maken en te controleren. Hierdoor heb je meer controle over wie je woning binnenkomt. Dit biedt je extra bescherming tegen inbraak en overvallen. Het installeren van een deurbel camera kan de veiligheid en beveiliging in je huis vergroten. Dus als je geen bewaakt huisbeveiligingssysteem hebt, is dit apparaat de moeite waard om te installeren.