Zakelijk Genoegen
Image default
Grote bedrijven

Waar let je op bij het oprichten van een BV?

Wanneer je een BV wilt oprichten, dan is dit tegenwoordig een heel stuk makkelijker, dan dat dit enkele jaren geleden was. Wanneer je een bv oprichten wilt, is het wel van belang dat je goed weet hoe de structuur van het bedrijf is. Vooral wanneer je met meerdere mensen een bedrijf opstart, is het belangrijk om de afspraken duidelijk op papier te hebben staan. Omdat je een idee te geven waar je allemaal op moet letten, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

 

De holdingstructuur

Kies je voor een BV, dan kies je voor een holdingstructuur. Waar veel mensen het idee hebben dat dit alleen voor grote bedrijven is bedoelt, is dit dus absoluut niet het geval. Wist je namelijk dat het ook voor een kleine ondernemer heel aantrekkelijk kan zijn. Een eigen bedrijf starten vanuit huis kan namelijk zo goed gaan, dat je na enkele maanden of misschien jaren wel veel beter uit bent in een andere structuur. De voornaamste reden om te kiezen voor een BV, is omdat je dan als ondernemer niet privé verantwoordelijk bent voor eventuele schulden. 

 

Een DGA-loon vaststellen

Kies je ervoor om over te gaan op een BV, dan ben jij ineens DGA ofwel Directeur Groot Aandeelhouder. Hierbij dien je er rekening mee te houden dat je verplicht bent om jezelf een minimaal salaris uit te keren, wat inhoudt dat je een salaris dient te betalen aan jezelf van minimaal 48.000 euro per jaar. Uiteraard is het niet zo heel gek dat dit als startende ondernemer misschien iets aan de hoge kant is.

 

Goede algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden zijn voor een ondernemer van essentieel belang. Hierin  staat namelijk exact wat de rechten van de koper zijn en de plichten van de verkoper. Algemene leveringsvoorwaarden schud je niet zomaar uit je mouw. Je kan het beste een goed voorbeeld pakken. Wij hebben zorgvuldig duidelijke Algemene voorwaarden voor je opgesteld zodat jij snel aan de slag kan met belangrijke zaken: jouw ondernemingsactiviteiten! Belangrijk is dit om dit correct te laten opstellen. Bij voorkeur door een jurist.