Zakelijk Genoegen
Image default
Industriële goederen en diensten

Digitalisering in de haven

Vroeger waren de havens uitsluitend voor de schepen en hun handel. Mensen waren dag en nacht bezig om schepen te laden en te lossen. Alles ging met de hand en alles draaide om de visserij. Havens waren niet altijd even goed bereikbaar en je ging er alleen heen als je iets met de visserij te maken had of op een van de schepen werkte. Tegenwoordig is dat wel anders. Kijk bijvoorbeeld eens naar de haven van Rotterdam. Het is de grootste haven van Europa. De haven wordt niet meer alleen bezocht voor de handel, maar ook voor een uitje. In de haven is genoeg te doen. Ook steeds meer bedrijven zijn in en om de haven gevestigd. De havens van nu zijn een hippe plek. De haven is modern en dat komt mede door de digitalisering van de haven. De afgelopen jaren is hier wereldwijd veel in geïnvesteerd.

 

Efficiënt

Dat er veel in digitalisering van de havens is geïnvesteerd is niet voor niets, want het levert meer efficiëntie op. Het minimaliseren van de wachttijden en het efficiënter en sneller werken zijn daarbij heel belangrijk. Door de havens te digitaliseren zijn hier al flinke stappen in gemaakt. Werken kan nu ook steeds vaker digitaal. Denk bijvoorbeeld aan de botenliften in de haven. Deze botenliften kunnen boten verplaatsen en zelfs uit het water halen met slechts een druk op de knop. Het gaat allemaal digitaal en zeer efficiënt en ook nog eens op een veilige manier. Ook de andere kranen in de haven zoals bijvoorbeeld de portaalkraan kunnen digitaal worden aangestuurd met de elektrische loopkat die verwerkt is in zulke kranen. De elektrische loopkat zorgt ervoor dat deze kranen digitaal aangestuurd kunnen worden en dat hele zware goederen ook met een druk op de knop verplaatst kunnen worden op een veilige manier.

 

Eenduidige communicatie

Door de investering in de digitalisering van de havens wordt eenduidige communicatie ook steeds makkelijker. Waar er eerst nog verschillende middelen gebruikt moesten worden, gaat alles nu heel gemakkelijk. Alle partijen die betrokken zijn bij de handel van een schip kunnen op dezelfde manier communiceren en dat zorgt voor eenduidige communicatie.

https://www.adaklein.nl/kettingtakel/elektrische-loopkatten/