Zakelijk Genoegen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is een led wall?

Wat is een led wall?

Wil jij als bedrijf opvallen, dan kun je dit op allerlei verschillende manieren doen. De meest effectieve manier is natuurlijk door opvallende reclame. Maar omdat opvallende reclame op allerlei verschillende manieren kan worden uitgevoerd, is het goed om te kijken naar wat bij jouw past. Heb je een winkel en zijn acties en aanbiedingen ontzettend belangrijk voor je, dan is het goed om aan de slag te gaan met een led wall. Een led wall is namelijk opvallend en zorgt er direct voor dat jij alle aandacht op je gevestigd krijgt. Wil jij weten wat een ledwall nu exact is, dan is het goed om onderstaande artikel aandachtig door te lezen.

Een led wall

Je vraagt je natuurlijk af wat een led wall nu exact is. In principe is het niets meer dan een groot scherm die is samengesteld uit allerlei verschillende led lampjes. In principe lijkt het wanneer je op afstand kijkt net alsof het een LED of LCD scherm is. Het grote voordeel is dat je een Led wall zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Het grote voordeel is, is dat je ze kunt krijgen in allerlei soorten, maten en vormen. Zo kun je dus helemaal zelf bepalen wat bij jou persoonlijke situatie past. Vind je het lastig om zelf te kunnen bepalen wat je nu exact nodig hebt, dan is het goed een expert te raadplegen. Zo kunnen jullie samen de situatie ter plaatse beoordelen.

Waar let je op bij een Led wall?

Het kiezen van de juist led wall kan best een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er tal van specialisten die je hierbij kunnen helpen. Allereerst is het belangrijk om te bepalen voor welke type led scherm je gaat. Zo kun je kiezen up P2, P4, P6, P8, maar ook uit P10. Dit wil niets meer zeggen dan de afstand in millimeters tussen de verschillende led lampjes. Dus stel je kiest voor een P10 led scherm, dan wil dit zeggen dat dat de afstand 10 millimeter of terwijl 1 centimeter is. Dit bepaald uiteindelijk mede de kwaliteit van het beeld wat je wilt laten zien op de led wall. Het is dus zeker iets om rekening mee te houden. Daarnaast is het ook van belang dat je ervoor zorgt dat de positionering goed is. Wat dus betekend dat je gaat kijken op welke plek de led schermen het beste tot hun recht komen.

Kies je voor een indoor of outdoor led wall?

Afhankelijk natuurlijk van de plek waar jij je led wall wilt plaatsen, is het de keuze of je gaat voor een indoor- of outdoor led wall. Vooral wanneer je extra wilt opvallen, is het wellicht goed om te kijken naar de mogelijkheden tot een led wall voor buiten. Dit kan door deze aan je bedrijfspand of winkel te bevestigen, maar ook binnen is natuurlijk heel goed mogelijk. De verschillen zitten hem met name in de sterkte van het licht. Buiten heb je natuurlijk te maken met veel meer invloeden van buitenaf, zoals de zon en eventueel regen. Hier dient allemaal rekening mee gehouden te worden tijdens de uiteindelijke keuze.