Zakelijk Genoegen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe garandeer je de levering van veilige dozen?

Verzenddozen met logo versturen met een koerier is een veel veiligere optie voor je bedrijf dan vertrouwen op standaard post. Er zijn echter enkele dingen die je moet doen om te garanderen dat je pakket veilig wordt afgeleverd en niet verloren gaat of beschadigd raakt tijdens het transport. Niet elke koerier is namelijk even betrouwbaar. Zoek koeriers met een goede staat van dienst en veel ervaring. Positieve feedback is over het algemeen een goede indicator. Ze zijn niet allemaal bekwaam of gekwalificeerd om dit te doen, hoewel technisch gezien iedereen als koerier kan werken. Doe onderzoek voordat je een koerier inhuurt. Dat ze in de resultaten van je zoekmachine verschijnen wil nog niet zeggen dat ze de beste zijn.

Verpak je artikelen op de juiste manier

Ook al kan een koerier bijdragen aan de veiligheid van je pakket, je kunt een extra beschermingslaag toevoegen door het zelf te verpakken. Als je iets verpakt dat breekbaar of gemakkelijk kapot gaat, zorg er dan voor dat je voldoende noppenfolie of dozen van Superdoos bestelt. Zo kun je ervoor zorgen dat het artikel niet beschadigd raakt als het valt. Pak je objecten zo strak mogelijk in en vul de lege ruimte eromheen met papier en schuim. Plak vervolgens ook een sticker op de doos als deze breekbare producten bevatten. Zo weet iedereen die het pakketje in handen heeft hoe ze er mee om moeten gaan.

Kies een koerier die je kunt vertrouwen

Er zijn koeriers die niet zo te vertrouwen zijn als andere koeriers. Zoek naar koeriers met een lange geschiedenis en een goede reputatie in de gemeenschap. Het is altijd een goede indicator als er positieve reviews zijn. Doe ook vooral zelf onderzoek. Zorg ervoor dat je de koerier alle informatie geeft die ze nodig hebben om je pakket op de beste manier te bezorgen. Zorg ervoor dat iedereen vanaf het begin precies weet hoe bijvoorbeeld je pakket moet worden afgehandeld. Om het hoogste niveau van veiligheid tijdens het gehele transportproces te garanderen, kan je koerier de bestelwagen die ze gebruiken mogelijk aanpassen door bijvoorbeeld extra demp functies en temperatuurregeling te installeren.