Zakelijk Genoegen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Laat uw oude bedrijfslaptops opkopen door een professioneel IT bedrijf!

Bedrijven maken gebruik van hardware. Helaas heeft hardware niet het eeuwige leven en is het op den duur aan vervanging toe. Wat veel bedrijven doen, is net zo lang wachten tot ze nieuw apparatuur hebben ontvangen om vervolgens het oude apparatuur weg te gooien. Dit is zonde! Oud apparatuur is nog heel goed te gebruiken door mensen die graag refurbished apparatuur aan willen schaffen om zo goedkoop mogelijk uit te zijn in de aanschaf van hun hardware. Door als bedrijf te besluiten om je hardware op te laten kopen in plaats van weg te gooien, help je niet alleen anderen, maar draag je ook een steentje bij aan het milieu.

Hardware zoals laptops op laten kopen voor een beter milieu

Wanneer mensen besluiten om hun oude hardware weg te gooien, wordt er vervolgens van alles gedaan om het apparatuur te vernietigen. Vaak gebeurd dit door middel van verbranding. Maar, dit is natuurlijk vrij zonde als je je bedenkt dat er nog genoeg onderdelen zijn die misschien opnieuw gebruikt kunnen worden, of dat het apparaat misschien nog wel goed werkt alleen wat verouderd is. Het verbranden is in dat geval zonde en daarbij komt er bij het vernietigingsproces ook allerlei stoffen vrij die onnodig vrijkomen als het apparatuur hergebruikt wordt. Maar misschien is dat niet eens het grootste probleem. Om producten te maken, in dit geval, om hardware te maken, zijn er allerlei grondstoffen nodig. Deze grondstoffen moeten worden geproduceerd en vervolgens komt er bij de productie ook weer stoffen vrij. Om dit te voorkomen, is het beter om gewoon apparatuur te hergebruiken.

laptops

Je laptop op laten kopen

Er zijn speciale bedrijven die gespecialiseerd zijn in laptop inkoop. Dit wil zeggen dat je als bedrijf (en soms ook als particulier) geld terug krijgt voor een oude laptop, om een voorbeeld te noemen van hardware. Hoe werkt dat precies? Een laptop heeft een bepaalde waarde. Dat is de prijs die je betaald wanneer je hem nieuw koopt. Alles werkt dan nog naar behoren en van gebruikssporen is geen sprake. Deze waarde neemt af naar mate de laptop ouder wordt, en al helemaal wanneer het niet meer naar behoren werkt of er sprake is van gebruikssporen of misschien wel schade, is de waarde helemaal niet meer zoals het ooit geweest is. Dat is het moment dat de meeste mensen denken dat ze hun oude laptop dan maar weg moeten gooien. In het geval van het laten inkopen van deze oude laptop, zal er een rapport worden opgemaakt door de inkoper. Dit rapport betreft alle informatie over de laptop en de eventuele schade en een conclusie waarin de waarde staat aangegeven. Zodra alles administratief geregeld is, dus wanneer je de laptop hebt ingeleverd en alle onderdelen gecontroleerd zijn en het rapport is opgemaakt, ontvang je de waarde van de laptop op dat moment terug. Er zijn daarnaast zelfs bedrijven die de laptop opknappen wanneer er onderdelen zijn die niet meer goed werken. Dit is natuurlijk ideaal, omdat je van je oude laptop af bent, en je een ander blij hebt gemaakt met een goedkope laptop.

Daarom is het belangrijk om als bedrijf, maar ook als particulier twee keer na te denken voor je hardware weggooit. Heel vaak is het gewoon nog bruikbaar voor anderen en kun je er zelfs geld voor terug ontvangen! Is je oude laptop niet meer goed? Neem dan contact op met een bedrijf, zoals CTC IT Solutions, dat gespecialiseerd is in laptop inkoop.