Zakelijk Genoegen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een ondernemingsrecht advocaat Breda kan je helpen bij geschillen rondom de Winkeltijdenwet!

Ben je ondernemer en ben je het niet eens met de Winkeltijdenwet, een ondernemingsrecht advocaat Breda kan je helpen! Vroeger was het zo dat in het weekend bijna alle winkels dicht waren. Dat is nu lastig voor te stellen. Elke zondag lopen de binnensteden vol met mensen die gezellig aan shoppen of terrassen. Sommige gemeenten doen hier echter niet aan mee, of hebben bepaalde regels waardoor je onderneming niet open mag op bepaalde tijden. Is dit het geval, schakel dan een ondernemingsrecht advocaat Breda in. Een ondernemingsrecht advocaat Breda geeft je deskundig advies over welke stappen je kan ondernemen in jouw juridische zaak. Dit artikel geeft je meer informatie over de Winkeltijdenwet en wat een ondernemingsrecht advocaat Breda voor je kan betekenen.

Wat is de Winkeltijdenwet?

De Winkeltijdenwet bepaalt de openings- en sluitingstijden van winkels in Nederland. De wet stelt dat winkels slechts tussen 06.00 uur en 22.00 uur open mogen zijn. Daarnaast is het verboden open te zijn op zon- en Christelijke feestdagen. Echter kan de gemeenteraad vrijstelling verlenen voor dit verbod, zoals in vele gemeenten al geldt. Bijna elke gemeente heeft minimaal één keer per maand een koopzondag en op de meeste feestdagen zijn veel winkels zoals supermarkten gewoon geopend.

Bezwaar indienen tegen de Winkeltijdenwet met behulp van een ondernemingsrecht advocaat Breda

Wanneer je je beperkt voelt door de Winkeltijdenwet en je ervan overtuigd bent dat je onderneming open moet zijn wanneer het normaal gezien verboden is, kun je de hulp inschakelen van een ondernemingsrecht advocaat met een expertise in Winkeltijdenwet. Doordat elke situatie uniek is, kun je met de hulp van een ondernemingsrecht advocaat Breda samen de zaak doorspreken en bekijken wat de mogelijkheden zijn voor vervolgstappen. Zo zal je in sommige gevallen naar de gemeente moeten en in andere gevallen naar de winkeliersvereniging of pand verhuurder. Een advocaat kan je hier deskundig advies over geven! Op advocatenkantoren.nl vind je de allerbeste advocaten in jouw regio. Je kunt hier eenvoudig een aanvraag doen en advocaten met elkaar vergelijken om zo tot de beste keuze te komen! Kijk op advocatenkantoren.nl en vind een advocaat die bij jou past!