Zakelijk Genoegen
Image default
Zakelijke dienstverlening

De voordelen van een goede tijdregistratie

De voordelen van een goede tijdregistratie

Als ondernemer of als werkgever lijkt het elke dag weer alsof je veel te weinig uren hebt op een dag om de hoeveelheid werk goed te kunnen verrichten. Het is dan ook meer dan logisch dat je naar verschillende manieren kijkt om op zo’n efficiënte manier de tijdsregistratie te kunnen bijhouden. Vaak kost het al veel tijd om alles werktijden van het personeel te registreren en te verwerken. Al die tijd gaat weer ten kosten van andere werkzaamheden, zolang je niet gebruik maakt van een tijdsregistratiesysteem. De oplossing ligt nu eigenlijk al vrijwel klaar voor jou als werkgever, want door te kiezen voor tijdsregistratiesysteem zal je kiezen voor een snellere, duidelijke en betrouwbare manier van werken.

Voordelen als werkgever

Het werken met een tijdregistratiesysteem geeft jou als werkgever in één oogopslag duidelijk beeld over de aantal ingezette personeel en de gewerkte uren die het personeel gewerkt heeft. Zo’n systeem geeft jou als werkgever een betere toegangscontrole om te achterhalen of je goed scoort op de kosten van de loonkosten aan de hand van de werkdruk. En door te werken met zo’n systeem kan je dat makkelijk inschatten en ook weer makkelijk aanpassen als dat nodig is. Dit komt omdat iedere werkdag van iedere werknemer geregistreerd staat en zo heb je een duidelijk beeld wie er wel of niet aanwezig was. Daardoor heb je een duidelijk overzicht en een duidelijke toegangscontrole zonder dat je het zelf echt in de gaten hoeft te houden. Het maakt het dus allemaal veel makkelijker. En zo’n rapport geeft je ook alle nuttige informatie om lonen en andere premies en vergoedingen makkelijk uit te kunnen betalen. De kans op het maken van een menselijke fout zal hiermee ook uit handen worden genomen. Alleen maar voordelen dus!

Voordelen als werknemer

Niet alleen jij als werkgever zal het tijdregistratiesysteem als voordeel beschouwen, maar ook jouw werknemers zullen er al snel een voordeel in zien. De overuren van alle werknemers zullen altijd correct bijgehouden worden en de werknemers zullen ook de verantwoordelijkheid krijgen om zich bij elke shift opnieuw te registreren. Dit zal uiteindelijk ook voor vertrouwen zorgen binnen het bedrijf, maar dit heeft ook een enorme meerwaarde voor de werksfeer binnen het bedrijf. Je werknemers zullen hierdoor weten dat elke minuut wordt meegerekend en dat de loon juist en op tijd uitbetaald zal worden. Het loon blijft namelijk altijd een belangrijk aspect voor iedereen en om te werken met dit systeem geeft het een helder, duidelijk en een overzichtelijk overzicht voor iedereen.