Zakelijk Genoegen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Bereid u voor op de nieuwe energieregels samen met LED Design Holland

Per 1 januari 2023 is het verplicht dat kantoren en bedrijfspanden in ons land voldoen aan energielabel C. Dit niveau wordt ook wel ‘lichtgroen’ genoemd en staat voor een redelijk laag energieverbruik. In totaal zijn er 7 labels. C is nummer 3. A is het hoogste en beste level. G – rood – is het laagst en meest energie-onzuinig. Een van de manieren om aan C te voldoen, is alle lampen eruit doen en LED-armaturen ophangen. En dan bij voorkeur geen LED-tubes. We lichten een en ander toe en baseren ons hierbij op het artikel ‘Nadelen LED tubes’ op www.leddesignholland.nl.

Als het om werkplaatsverlichting en bedrijfshal verlichting gaat, zijn er veel ondernemers die hun oude T8 of T5 Tl-buizen weggooien en die één-op-één vervangen voor LED-buizen. Het klopt zeker dat een LED Tl energiezuiniger is dan een ouderwetse Tl-buis. Het is zelfs zo dat een moderne tube 40.000 branduren langer meegaat. Toch kleven er ook nadelen aan de LED tube:

  • een LED armatuur is niet geschikt voor een LED tube;
  • ombouwen is eigenlijk niet toegestaan en zorgt ervoor dat het CE keurmerk niet meer geldt;
  • bij ombouw komt u niet in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek (subsidie)
  • een LED tube gaat minder lang mee dan andere LED modellen;
  • de lichtkwaliteit gaat er zeker niet op vooruit.

Investeren in compleet nieuwe LED lampen, dus zowel behuizingen als lichtbronnen, is een veel beter idee. Lampen in fabriekshallen, werkplaatsen en magazijnen hangen vaak hoog. Het kost tijd en moeite erbij te komen. Door nu in een keer alles te vervangen, heeft u er de komende jaren geen omkijken meer naar.

Goede LED armaturen zijn onder meer LED panelen, TRI Proof lampen en LED line Refix lichtlijnen. Wilt u er meer over weten? U leest het op: https://www.leddesignholland.nl/. Heeft u nog aanvullende vragen? Stel ze aan het LED Design Holland team via 076 – 888 3300 of info@leddesignholland.nl.

https://www.leddesignholland.nl