Zakelijk Genoegen
Image default
Werkgelegenheid

10 tips bij het selecteren van de juiste recruiter

Als je op zoek bent naar iemand om te helpen bij het vinden van nieuw talent voor je bedrijf, zijn hier 10 tips die kunnen helpen bij het selecteren van een succesvolle recruiter:

1.       Begin door eerst vast te stellen wat voor soort recruiter je nodig hebt. Zoek je een vaste kracht of een interimmer, of past RPO (Recruitment Process Outsourcing) misschien beter bij jouw bedrijf?

2.       Zoek naar een recruiter die ervaring heeft met het vinden van kandidaten voor het soort rollen waarvoor je wilt werven; zoek je een allrounder of is jouw bedrijf bijvoorbeeld meer gebaat bij een specialistischere recruiter zoals een campus recruiter, omdat je veel op zoek bent naar jong, net afgestudeerd talent?

3.       Zoek iemand die past bij je bedrijfscultuur, zodat je zeker weet dat diegene goed zal kunnen  samenwerken met andere medewerkers.

4.       Zorg dat jouw kandidaat echt proactief is, en niet wacht tot de kandidaten naar hen toekomen. In deze concurrerende markt is het belangrijk dat ze actief op zoek gaan naar geschikte kandidaten.

5.       Kijk naar hun netwerk: je hebt iemand nodig die een sterk netwerk heeft in de branche waarin je actief bent. Een groot netwerk kan het wervingsproces versnellen en kan helpen bij het vinden van kandidaten die anders misschien niet gevonden zouden worden.

6.       Bekijk hun communicatieve vaardigheden: Zoek iemand die goed kan communiceren en een goede relatie kan opbouwen met zowel werkgevers als kandidaten.

7.       Vraag naar hun succesratio bij het plaatsen van kandidaten en het vullen van openstaande vacatures.

8.       Manage de verwachtingen van potentiële kandidaten, wees open en eerlijk over wat er van hen verwacht wordt en wat jij als bedrijf biedt. Sluiten de arbeidsvoorwaarden niet aan bij de verwachtingen, dan kan het maar beter in een vroeg stadium duidelijk worden. Liefst geef je dit al duidelijk aan als je vacatures recruiters (of andere functies) plaatst.

9.       Zoek iemand die goed begrijpt welke technologieën worden gebruikt in de branche waarin je actief bent, zodat ze kunnen begrijpen welke vaardigheden nodig zijn voor de openstaande posities. Als technische kennis belangrijk is voor de functie, kan een assessment een goede manier zijn om deze kennis te testen.

10.   Vraag hoe ze op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche, zodat ze je kunnen adviseren over de beste manieren om geschikte kandidaten te vinden.

https://zakelijkgenoegen.nl/tips-bij-het-selecteren-van-de-juiste-recruiter