Zakelijk Genoegen
Image default
Werkgelegenheid

Hoe verbetert u de zichtbaarheid van uw baan op Indeed?

Wanneer u een vacature wilt invullen, is een bezoek aan grote vacaturebanken zoals Indeed een logische eerste stap. Deze websites kunnen u helpen om uw vacatures huisartsenpraktijk onder de aandacht van de juiste mensen te brengen, zodat u ze kunt aannemen en ze kunnen starten met werken in de apotheek.

Hoe vacatures op Indeed worden geplaatst 

Er zijn een paar verschillende manieren waarop een vacature op Indeed geplaatst kan worden. Natuurlijk kunnen werkgevers vacatures direct op de website plaatsen. Dit worden “gehoste vacatures” genoemd en in dit geval blijven alle sollicitanten binnen Indeed. 

Daarnaast zijn “geaggregeerde vacatures” vacatures die al in de wereld zijn en door Indeed worden opgepikt. Voor deze vacatures werkt Indeed als een zoekmachine, die alle hoeken van het internet afschraapt om ze te vinden.

De vier basiscomponenten van elke vacature  

Om door Indeed geaccepteerd te worden, moet elke vacature de volgende vier onderdelen hebben. Deze lijken misschien eenvoudig en voor de hand liggend, maar laten we een beetje praten over hoe u elk van deze componenten kunt optimaliseren om de zichtbaarheid van uw vacatures te verbeteren. 

1. Beschrijving 

Bij het opstellen van uw vacature is het belangrijk om een zeer gedetailleerde functieomschrijving te geven. Dit helpt de juiste werkzoekenden uw vacature te vinden. Daarnaast kan een grondige en nauwkeurige functieomschrijving ook tijd besparen verderop in de trechter, omdat het sollicitanten helpt eerder in het proces te bepalen of de functie geschikt is voor hen. 

Denk na over wat de sollicitant gaat doen en welke ervaring hij of zij moet hebben. Zorg ervoor dat u uw kwalificaties uitwerkt, zodat uw vacature gericht is op mensen die deze kwalificaties op hun cv hebben staan – hoe specifieker, hoe beter.

2. Sollicitatiemethode

Uw Indeed-vacature heeft ook een sollicitatiemethode nodig. Een optie is “Indeed Apply”, wat sollicitanten kunnen doen zonder Indeed te verlaten. Hiermee kunnen werkzoekenden een cv uploaden en met een paar klikken naar werkgevers sturen. Daarnaast kunt u een “solliciteer URL” opnemen, waarbij de sollicitant wordt doorgestuurd naar uw website of carrièrepagina of hun sollicitatie naar een sollicitant volgsysteem zoals CareerPlug.

3. Locatie

Alle vacatures op Indeed moeten een stad en staat bevatten, omdat de locatie meestal een onderdeel is van de zoekopdrachten van een werkzoekende. Indeed heeft onlangs een optie toegevoegd voor banen op afstand, maar vereist nog steeds dat werkgevers ook een fysieke locatie invoeren. CareerPlug werkt bijvoorbeeld volledig op afstand, maar omdat het bedrijf gevestigd is in Amsterdam, zouden we ook Almere, Amstelveen als locatie opnemen in vacatures.

4. Titel 

Uw functietitel is ongelooflijk belangrijk en moet overeenkomen met de woorden die werkzoekenden op Indeed intypen. Gebruik duidelijke, beknopte en heldere namen in plaats van creatieve functietitels zoals “codeer ninja” of “marketinggoeroe”.