Zakelijk Genoegen
Image default
Groothandel

Verdiepingsvloeren

Een ander woord voor verdiepingsvloer is ook wel een tussenvloer of een entresol. De laatste term komt van uit het Frans. Entresol is een samenstelling. Het stukje entre betekent tussen en het stukje sol betekent sol. Zo kom je dus op het woordje entresol. Naast de Franse benaming is er ook een Italiaanse benaming, namelijk de mezzanine. Mezzona betekent midden. De tussenvloer is een zelfdragende constructie. Dit houdt in dat je eigenlijk tussen twee etages extra ruimte kan creëren. Dit gaat dan vooral over de extra vloeroppervlakte. De tussenvloer wordt dus geplaatst tussen de twee etagevloeren. De tussenvloer wordt dan ook niet meegeteld bij de etageummering. Wanneer er dus een tussenvloer aanwezig is, dan tel je deze dus niet mee als extra etage. De tussenvloeren kunnen op verschillende momenten in een gebouw gerealiseerd worden. Sommige mensen kiezen ervoor om van tevoren al extra vloeroppervlakte te willen hebben. Dus de tussenvloer kan hier al deel uitmaken van het ontwerp. Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om later pas een tussenvloer te plaatsen. Bij de verdiepingsvloer kan er gebruik gemaakt worden van een palletstelling. Hierdoor kunnen er meer goederen opgeslagen worden. 

Prijzen

De prijzen kunnen verschillen. Dit kan afhangen van de winkel zelf, maar ook naar het product dat je zou willen hebben. Je kunt bijvoorbeeld voor € 75 per vierkante meter vloer een goedkope verdiepingsvloer aanschaffen. De gemiddelde prijzen liggen rond de € 100 per vierkante meter vloer. Bij de palletstellingen kunnen de prijzen ook erg verschillen. Je betaalt waarschijnlijk een hoger bedrag voor een splinternieuwe stelling dan voor een gebruikte stelling. Ook hier is het belangrijk dat je kijkt naar het budget wat jij hebt en het aantal stellingen die jij nodig hebt. 

Entresol op maat

De verdiepingsvloeren kun je op maat laten maken. Er zijn veel mogelijkheden. De verdiepingsvloer kun je zelf ontwerpen, maar dit kun je ook samen doen met een specialist. Vraag altijd advies aan een expert. Deze brengt jou de goede richting.