Zakelijk Genoegen
Image default
Elektronica en elektriciteit

Spaarlamp

Spaarlamp

Een spaarlamp werkt op dezelfde manier als een standaard fluorescentiebuis, maar is zo gevormd dat hij in een gloeilamp past. De glazen houder met kwikdamp erin zendt ultraviolette straling uit wanneer er stroom door loopt door elektronenbanen uit te schakelen die dan terugvallen en licht afgeven in verschillende kleuren afhankelijk van hun energie, waaronder blauw/groene tinten voor lagere frequenties of rood bij hogere frequenties, zodat u nooit meer moeite zult hebben om uw lampen uit elkaar te houden!

Hoeveel lumen nodig

Het aantal lumen dat u in een bepaalde kamer nodig hebt, hangt af van de grootte en de stijl. Bijvoorbeeld, als uw huis voornamelijk donkere kleuren heeft met af en toe lichte plekken van ramen of andere bronnen, dan zullen helderdere lampen een betere verlichting geven dan donkere voor vergelijkbare ruimtes

De kwaliteit (of helderheid) varieert afhankelijk van wat er binnen gebeurt: hebben vloerbedekking/meubilair een hoogglans afwerking? Wat voor soort verf krijgt het muuroppervlak precies – zijn ze misschien mat afgewerkt? Hoeveel daglicht er in een ruimte binnenvalt is ook van groot belang, omdat deze factor rechtstreeks invloed heeft op hoe we kleur zien onder verschillende omstandigheden.

Badkamerverlichting

Als je onder de douche staat, kan het al moeilijk genoeg zijn om te zien. Wat als er helemaal geen badkamerverlichting zou zijn? U hebt een lamp nodig met een IP-waarde van ten minste 45 of 44, zodat uw handelingen niet volledig in gevaar komen en er niet overal water opspat! LED’s zijn veel beter dan traditionele lampen omdat ze veel langer meegaan – maar beide zijn goed zolang ze maar beschermd zijn tegen spatten van anderen (IP67).

Veel badkamers hebben weinig (of zelfs geen) natuurlijk licht; toch willen we onze eigen persoonlijke verlichting tijdens het baden zonder om hoeken naar andere kamers te gluren als een vriendelijke vreemdeling die in hun privémomenten zou kunnen gluren.

DALI verlichting

DALI-verlichting is de toekomst van slimme huisautomatisering. Ontwikkeld door grote spelers in de elektronica, is het een intelligent systeem voor het besturen van LED-armaturen die speciaal zijn gemaakt met drivers die op dit protocol werken – zodat u ze kunt gebruiken ongeacht wie uw lampen maakt of hoe ze van stroom worden voorzien!

https://123lampenshop.nl/algemeen/led-vs-spaarlamp/