Zakelijk Genoegen
Image default
Consumptiegoederen en diensten

Met deze 5 tips ga je als nieuwe freelancer direct aan de slag

Wil je freelancer worden? Besluiten om je eigen baas te worden is een belangrijke stap die je op vele manieren ten goede zal komen. Maar het is niet altijd gemakkelijk, vooral als je net van plan bent te beginnen met een nieuwe manier van werken. Als je net begint als freelancer, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blog laten we je kennismaken met enkele handige tips om direct aan de slag te gaan!

1. Ga op onderzoek uit

Als je net begint als freelancer wil je er natuurlijk voor zorgen dat je alles weet over de branche waarin je werkzaam wilt zijn. Hoeveel reken je voor jouw diensten? Wat zijn de beste freeelancerplatforms die passen bij jouw ervaring en kennis en hoe kun je je beter onderscheiden van de concurrentie? De antwoorden op deze vragen zullen je een goed begin geven.

2. Begin klein

Het is belangrijk om te onthouden dat het niet direct nodig is om een groot project aan te pakken. In plaats van het groot aan te willen pakken, begin klein en neem de kans om je portfolio op te bouwen en goede referenties te krijgen. De prijs hangt af van jouw ervaring. Probeer niet teveel onder de prijs van je concurrenten te gaan zitten voor werk. Ja, het is mogelijk om uiteindelijk meer te gaan werken voor minder, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat deze vorm van werk geschikt is voor de lange termijn. 

3. Zorg voor zelfpromotie 

 Maak een website en begin met het delen van jouw freelance bedrijf. Sociale platforms kunnen een geweldige manier zijn om je naam en diensten te promoten, en er zijn natuurlijk vast en zeker freelance platforms die interessante mogelijkheden bieden in jouw vakgebied.

Ben je op zoek naar klussen die passen in jouw drukke tijdschema? Ga dan aan de slag als Staffer bij StaffYou en krijg wekelijks uitbetaald! 

4. Zorg dat je alles op een rijtje krijgt

Werk je aan meerdere projecten, blijf dan georganiseerd en wees gedisciplineerd om je deadlines te halen. Dit is alleen mogelijk als jouw agenda goed georganiseerd is. Maak er een gewoonte van regelmatig deadlines te stellen en jouw taken bij te houden. Zo kun je jouw tijdschema optimaal in de gaten houden en voorkomen dat je belangrijke deadlines mist.

5. Wees professioneel

Tenslotte is het van essentieel belang om altijd professionalisme uit te stralen naar jouw klanten toe, zelfs als het niet de klanten zijn die je zoekt. Dit helpt om een goede reputatie staande te houden en de juiste mensen aan te trekken!

 

https://www.staffyou.nl/