Zakelijk Genoegen
Image default
Bedrijven en samenleving

Wat moet je doen bij ernstig letsel op het werk?

Ongevallen op het werk kunnen helaas leiden tot ernstige en levensveranderende verwondingen en geven soms ingrijpende gevolgen. Het is belangrijk om enkele basisstappen te volgen wanneer je gewond raakt op het werk. Een van de beste manieren om een ​​letselschade zaak in goede banen te leiden, is met behulp van een letselschade specialist. Deze juridische expert kan je begeleiden in het hele proces van het krijgen van een juiste letselschadevergoeding.

Bel 112

Meestal zullen andere werknemers opmerken dat er een ongeluk is gebeurd. Sommige bedrijven hebben zelfs een team van mensen die eerste hulp kunnen bieden, de bedrijfshulpverleners. Is er niemand in de buurt? Probeer dan zelf om 112 te bellen. Als je werkgever niet op de hoogte was van het ongeval, moet je hem zo snel mogelijk informeren wanneer je daar tijd voor hebt.

Huur een letselschadespecialist in

Vraag je je af wat je moet doen nadat je gewond bent geraakt op het werk? Als je werkgever weigert om medische rekeningen of gederfde inkomsten te betalen die te maken hebben met je letsel, is het tijd om juridisch advies in te winnen. Zoek iemand die ervaring heeft met het vertegenwoordigen van werknemers in vergelijkbare situaties. Ga op zoek naar een juristenkantoor met een goede staat van dienst. Het beste kantoor heeft de meeste letselschadezaken in het verleden met goed resultaat en naar tevredenheid van eerdere slachtoffers geregeld.

Meld je letsel onmiddellijk aan je leidinggevende

Je moet het letsel onmiddellijk melden aan je leidinggevende. Stel het melden van een blessure niet uit. Doe je dat wel? De werkgever kan in dit geval besluiten dat je te laat was om het te melden, of zeggen dat het incident niet op het werk is gebeurd. Je kunt toekomstige problemen met je leidinggevende of manager voorkomen door dit incident tijdig te melden. Leg duidelijk en eerlijk uit wat er is gebeurd. Je leidinggevende realiseert zich misschien niet hoe erg het ongeval is totdat je het in detail beschrijft. Je moet je baas ook op de hoogte stellen van eventuele andere verwondingen die zich tijdens deze periode op het werk hebben voorgedaan.

Haal zoveel mogelijk informatie van de werkplek

Als je gewond raakt op het werk, is het belangrijk om te begrijpen wat er is gebeurd. Je moet daarom zoveel mogelijk informatie inwinnen. Noteer de bedrijfsnaam, de naam en het telefoonnummer van de supervisor, evenals alle andere relevante contactgegevens. Zijn er medewerkers die het incident hebben gezien? Noteer dan ook hun contactgegevens. Dit kan van pas komen om je zaak goed te laten verlopen. Daarnaast moet je alle kosten met betrekking tot de schade goed bijhouden. Deze wil je namelijk vergoed krijgen!

https://www.juristenkantoor.nl/