Zakelijk Genoegen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Zo handig zijn digitale visitekaartjes

In de huidige tijd is het ontvangen en uitdelen van fysieke papieren visitekaartjes natuurlijk grotendeels volledig achterhaald. Hoe vaak bewaar je ze nog daadwerkelijk en kijk je erna? Tegenwoordig kan het natuurlijk vele malen makkelijk. Met de komst van het digitale visitekaartje is het een kwestie van tijd totdat het tijdperk van de fysieke visitekaartje voorgoed voorbij is. Toch zullen we er tot die tijd mee moeten dealen. Wil jij als één van de eersten beschikken over een digitaal visitekaartje van Wizard card, dan is het goed om dit artikel aandachtig door te lezen. We zijn er namelijk van overtuigd dat je het interessant vindt!

De werking van het digitale visitekaartje

Waar een fysiek visitekaartje daadwerkelijk wordt overhandigd, is dit met het digitale visitekaartje niet het geval. Digitale visitekaartjes zijn namelijk plastic visitekaartjes, die zijn voorzien van een NFC chip. Op deze chip kun je informatie zetten, die vervolgens kan worden uitgelezen door bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Op deze manier heb je dus direct alle gegevens op je telefoon staan en hoef je het dus niet helemaal over te nemen van het ouderwetse visitekaartje. Je kunt je voorstellen dat je dit een hele hoop tijd scheelt.

Het is een stuk goedkoper

Uiteraard ligt de eenmalige investering van een digitaal visitekaartje een stukje hoger, maar op lange termijn ben je een stuk voordeliger uit. Logisch, aangezien je fysieke visitekaartjes daadwerkelijk uitdeelt. Deze dien je dus na verloop van tijd wanneer ze op zijn weer bij te bestellen, terwijl dit met een digitaal visitekaartje niet het geval is. De enige kosten welke je dan hebt, is de aanschaf van één of meerdere pasjes, zodat je iedereen een eigen pasje kunt geven. Je zult al snel merken, dat naarmate je het vaker gebruikt het ontzettend prettig werkt. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ander.

Is het iets voor mijn bedrijf?

In principe is het digitale visitekaartje voor iedereen geschikt. Het enige wat je nodig hebt om het kaartje te kunnen ‘lezen’, dat is een telefoon met mogelijkheid tot het uitlezen van deze chip. Gelukkig zijn de telefoons van tegenwoordig allemaal compatibel, zodat het geen enkel probleem is.