Zakelijk Genoegen
Image default
Industriële goederen en diensten

Vijf manieren waar niet direct aan gedacht wordt om bedrijfspanden beter te beveiligen

Iemand met een eigen zaak en een eigen bedrijfspand, wil graag inbrekers buiten de deur houden. Het is dan van belang het pand goed te beveiligen tegen inbrekers. Immers, het is erg onaangenaam dat het pand overhoop gehaald is en er informatie of ander materiaal van waarde gestolen is. 

Beveiliging van panden

Er is van alles te krijgen om inbrekers buiten de deur te houden. Het is het meest voor de hand liggend dat cilindersloten en veiligheidsbeslag wordt gebruikt. Vaak wordt er ook een alarmsysteem geïnstalleerd. Er zijn meer manieren om bedrijfspanden te beveiligen, waar misschien in eerste instantie niet aan gedacht wordt. 

Vijf manieren om bedrijfspanden beter te beveiligen

Onderstaande vijf manieren kunnen zeker helpen om ongenode gasten buiten de deur te houden. Grote bedrijven zullen wellicht andere keuzes hierin maken dan kleine bedrijven.

  1. Een van de keuzes is om te kiezen voor automatische deurdrangers. Er zijn verschillende soorten deurdrangers: elektrische deurdrangers, deurdrangers voor brandveiligheid, deurdrangers met openhoudfunctie en mechanische deurdrangers. Deurdrangers kunnen zowel binnen als buiten geïnstalleerd worden. Er zijn gespecialiseerde bedrijven voor het installeren van een goede elektrische deurdranger. 

  2. Elektrische sloten worden vaak gebruikt bij panden waar de ontgrendeling of vergrendeling van sloten gecontroleerd moet kunnen worden. 

  3. Soms zijn bepaalde gebieden binnen een bedrijfspand niet toegankelijk voor iedereen. Deze deuren kunnen dan afgesloten worden met codesloten. Alleen medewerkers die bevoegd zijn, kunnen door middel van de code van het slot in te toetsen de deur openen. 

  4. Mechanisch hang- en sluitwerk is zeker van belang om te plaatsen tegen inbrekers. Vaak wordt dit ook geëist vanuit de inboedelverzekering die op het pand zit. Voor de eigenaar is het belangrijk om goed te checken aan welke risicoklasse het hang- en sluitwerk moet voldoen, voor het geplaatst wordt. 

  5. Als vijfde optie kan ervoor gekozen worden om een sluitsysteem te hanteren. Met een sluitsysteem, ook wel een sluitplan genoemd, wordt er geregistreerd wie waar in het bedrijfspand aanwezig mag zijn. De bezoeker of gebruiker moet zich hiermee identificeren, zodat dit goed geregistreerd kan worden.

Van bovenstaande vijf opties kunnen een of meerdere manieren worden gekozen voor goede beveiliging van het betreffende bedrijfspand. Er zijn gespecialiseerde bedrijven in beveiliging van bedrijfspanden te vinden waar veel informatie te krijgen is.