Zakelijk Genoegen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Werken als beleidsadviseur Sociaal Domein via Joinuz

Ben jij een ambitieuze professional die toe is aan een nieuwe uitdaging? Of heb jij onlangs een HBO-opleiding of een studie aan de universiteit afgerond? En ben je op zoek naar een baan waarmee jij je nuttig kunt maken voor de gemeenschap? Joinuz heeft allerlei mooie gemeentebanen voor je beschikbaar. De opdrachtgevers van dit award winning detacheringsbureau hebben dringend behoefte aan ambitieuze en gemotiveerde professionals. Je bent er dus van verzekerd dat jouw inzet op waarde wordt geschat en wordt gewaardeerd, bijvoorbeeld als je via de detacheerder op zoek gaat naar een vacature voor vergunningverlener APV, een vacature voor handhavingsjurist of een vacature voor beleidsadviseur Sociaal Domein

In dit blog brengen we voor het voetlicht wat de functie van beleidsadviseur Sociaal Domein inhoudt en welke competenties belangrijk zijn om aan de slag te kunnen gaan. 

Welke competenties zijn belangrijk om te kunnen werken als beleidsadviseur Sociaal Domein?

• Probleemoplossend vermogen;

• Creativiteit; 

• Netwerken; 

• Flexibiliteit; 

• Communicatieve vaardigheden. 

Beleid binnen de maatschappelijke sector

Als beleidsadviseur Sociaal Domein kun je aan de slag voor verschillende organisaties die zich richten op maatschappelijke vraagstukken en sociaal beleid. Hierbij kun je denken aan adviesbureaus, overheidsinstanties, zorg- en welzijnsinstellingen, onderzoeksinstellingen en non-profitorganisaties. Als beleidsadviseur onderhoud je contacten zowel binnen als buiten de organisatie en ben je verantwoordelijk voor het beleid binnen de maatschappelijke sector. Ook ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw domein. Op basis van deze informatie ontwikkel je een beleid dat aansluit op de vraag vanuit de samenleving en op de organisatie waar je voor werkt.

Welke opleiding heb je nodig? 

Wil jij werken als beleidsadviseur Sociaal Domein? Om te kunnen solliciteren op deze vacature bij de overheid heb je vanzelfsprekend wel een relevante opleiding op het gebied van maatschappelijke wetenschappen of sociaal beleid nodig. Een bachelor- of masteropleiding in de richting van bestuurskunde, sociaal beleid, sociale wetenschappen, maatschappelijk werk, sociologie of een vergelijkbaar vakgebied zijn een zeer goede basis. Verder kan aanvullende kennis op specifieke domeinen zoals gezondheidszorg, arbeidsmarktbeleid of jeugdzorg ontzettend waardevol zijn.

Wat zijn de belangrijkste taken?

Als beleidsadviseur Sociaal Domein vervul je verschillende belangrijke taken. Je voert onderzoek uit, analyseert sociaal-maatschappelijke vraagstukken, verzamelt relevante gegevens en vertaalt die naar beleidsadviezen. Op die manier ontwikkel je beleidsvoorstellen met effectieve oplossingen om deze vraagstukken aan te pakken. Verder ben je verantwoordelijk voor het opstellen van beleidsdocumenten, waaronder actieplannen en beleidsnota’s. Spreekt deze veelzijdige functie je aan? Wacht niet langer en solliciteer vandaag nog!