Zakelijk Genoegen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een rolsteiger?

Als je werkzaamheden als schilder uitvoert en ook een eigen bedrijf hebt, dan is het belangrijk dat je over een rolsteiger moet beschikken. Een wand, muur of plafond kan namelijk erg hoog zijn en dan is het soms vrij lastig om dit te bereiken. Mocht je dus niet over een rolsteiger beschikken, dan zul je er een moeten aanschaffen. Echter, er zijn wel verschillende punten waar je rekening mee moet houden. Je komt daar meer over te weten in dit handige artikel. 

 

Je moet een rolsteiger leren opbouwen

Wanneer je een rolsteiger kopen wilt, dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat je een rolsteiger moet leren opbouwen. Dit lijkt erg makkelijk, maar er zijn allerlei zaken waar je rekening mee moet houden. Daarnaast is het in de toekomst ook belangrijk dat een steiger zo snel mogelijk opgebouwd kan worden, want dat zal ervoor zorgen dat er geen kostbare tijd verloren gaat. Je hoeft zeker niet bang te wezen dat het opbouwen van de steiger je niet gaat lukken, want je krijgt er altijd een handleiding bij. 

 

Het aanschaffen van een steigeraanhanger is verstandig

Als je een schildersbedrijf hebt, dan is de kans erg groot dat je dagelijks moet gaan schilderen. Je zult dan ook vrijwel elke dag wel een steiger nodig hebben. Je kunt ervoor kiezen om deze te vervoeren in een bestelwagen, maar dit kan de steiger en bestelwagen doen beschadigen. Een van de beste keuzes die je kunt maken, is het aanschaffen van een steigeraanhanger. Dit is een aanhanger die speciaal bedoeld is voor het transporteren van een steiger. Je moet er wel rekening mee houden dat het aanschaffen van een rolsteiger en een steigeraanhanger een grote investering is. 

 

Tweedehands is niet altijd een verstandige keuze

Wanneer je een rolsteiger wilt gaan aanschaffen, dan is het niet altijd verstandig om te kiezen voor een tweedehands rolsteiger. Een tweedehands rolsteiger is dan wel stukken goedkoper, maar je hebt geen enkele garantie. Zo weet je bijvoorbeeld niet of de rolsteiger nog veilig is en dus in uitstekende staat verkeert. Mocht je het belangrijk vinden dat je wel garanties hebt, wees dan verstandig en kies ervoor om een nieuwe rolsteiger aan te schaffen.

 

https://www.rolsteiger.net/