Zakelijk Genoegen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Voetganger in een verkeersongeluk, wat moet je doen?

In het verkeer kan er veel fout gaan. Of je nu een vrachtwagenchauffeur, automobilist, fietser of voetganger bent, je bent nooit echt veilig hoe goed jij zelf ook oplet. Nu moet jou dit niet bang maken om nooit meer ergens naartoe te gaan, maar wel is het belangrijk om te weten wat je in die situatie het beste kunt doen. Vooral als voetganger. Lees hier meer over de stappen die je kunt zetten na een verkeersongeluk.

 

Schadevergoeding

Als je als voetganger betrokken bent in een verkeersongeval, heb je in de meeste gevallen recht op schadevergoeding. Zowel voor materiële als immateriële schade. Materiële schade omvat bijvoorbeeld de kosten voor medische behandelingen en verloren inkomsten als gevolg van tijdelijke of permanente invaliditeit. Immateriële schade omvat bijvoorbeeld pijn en leed als gevolg van het ongeval.

 

Hoogte van de schadevergoeding

Het is belangrijk om te onthouden dat de hoogte van de schadevergoeding afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de ernst van het letsel, de duur van het herstel en de gevolgen van het letsel voor jouw dagelijks leven. Vooral bij ongevallen als voetganger is het dus belangrijk om de hulp in te roepen van een ervaren letselschade-expert of advocaat om ervoor te zorgen dat je een eerlijke schadevergoeding ontvangt.

 

Claim indienen

De eerste stap is om een ​​claim in te dienen bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Dit kan de verzekeraar van de automobilist zijn, maar ook de verzekeraar van een andere partij die bij het ongeval betrokken was. Je kunt dit het beste doen met behulp van een letselschade-expert of een gespecialiseerde advocaat. Zij kunnen je helpen bij het opstellen van de claim en jouw begeleiden tijdens het proces.

 

Bewijsmateriaal verzamelen

Het is ook belangrijk om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen, zoals foto’s van het ongeval, getuigenverklaringen en medische rapporten. Deze documenten kunnen jouw claim ondersteunen en helpen om een ​​eerlijke schadevergoeding te ontvangen.

 

Kortom:

Als je als voetganger betrokken bent bij een verkeersongeval, is het belangrijk om jouw rechten te kennen en te weten hoe je een schadeclaim kunt indienen. Door de hulp in te roepen van een letselschade-expert of advocaat en het verzamelen van zoveel mogelijk bewijsmateriaal, kan je ervoor zorgen dat je een eerlijke schadevergoeding ontvangt voor jouw materiële en immateriële schade.

https://letselschadezorg.nl/verkeersongeval/aangereden-als-voetganger/