Zakelijk Genoegen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Re-integratie via een outplacementbureau: het verhaal van Spoor 2

Sta je op het punt je baan te verliezen door ziekte? Dan is re-integratie via een outplacementbureau wellicht een optie. Een Spoor 2 traject biedt mensen die door ziekte op zoek zijn naar een carrièrestap of een nieuwe carrière een hands-on leidraad naar het vinden van hun nieuwe droombaan. In deze blog, leggen we je uit hoe Spoor 2 je kan helpen met je re-integratie naar de arbeidsmarkt.

Spoor 2 re-integratie is een door een outplacementbureau uitgevoerd traject dat bedoeld is voor degenen die door ziekte hun baan verliezen, maar ook helpen wij mensen die zich zorgen maken over hun loopbaankeuzes. Onze coaches helpen je door je te adviseren over je situatie, je loopbaankeuzes en je carrière doelstellingen.

Ons doel is om mensen begeleiden naar een duurzame toekomst met een nieuwe baan. Hiervoor maken wij gebruik van onze kennis, ons netwerk en vele jaren ervaring in Loopbaancoaching. Met onze ondersteuning helpen we je een plan te maken voor de toekomst, waar je vervolgens mee aan de slag kan gaan.

Om ervoor te zorgen dat je het beste uit jezelf haalt, gaan we met je door de volgende stappen:

We werken samen met je om je actuele situatie te herwaarderen. We kijken dan naar je vaardigheden, interesses en wat je tot nu toe hebt bereikt in je werk. We helpen je je sterke punten te ontdekken zodat je deze zo goed mogelijk kan benutten bij je volgende baan.

We helpen je je netwerk uit te breiden door je daadwerkelijk te ondersteunen bij het netwerken. We introduceren je bij mensen die je verder kunnen helpen en koppelen je aan relevante contacten die wij zelf kennen.

We helpen je duidelijke doelstellingen te stellen voor de re-integratie naar de arbeidsmarkt. We helpen je prioriteiten te stellen zodat je de juiste stappen kan zetten naar je carrière doelen.

We helpen je bij het updaten van je cv en geven je tips hoe je de juiste taal en structuur gebruikt om je cv aantrekkelijk en relevant te houden.

We helpen je met zoeken naar mogelijkheden waar je je kansen kunt benutten op de arbeidsmarkt. Daarnaast geven we je ook tips over solliciteren, wat je moet vermelden in je sollicitatiebrief en hoe je je aan je potentiële werkgever kunt presenteren.

Als je je baan verliest is dat vaak een emotionele ervaring. Spoor 2 helpt je je route te vinden naar werk dat bij je past door je emoties te erkennen en te omarmen en door je professionele vaardigheden en capaciteiten te ontwikkelen. Zo helpen we je naar een succesvollere en duurzame toekomst.

Als je meer informatie wilt over onze diensten of vrijblijvend een afspraak wilt maken voor een adviserend gesprek dan kun je contact met ons opnemen. Wij helpen je graag met je volgende carrièrestap.