Zakelijk Genoegen
Image default
Industriële goederen en diensten

Drukvaten worden gebruikt om gassen en vloeistoffen erin op te slaan

Drukvaten moeten altijd aan belangrijke eisen voldoen. Ze moeten veilig zijn, omdat in de drukvaten gassen vloeistoffen, onder een bepaalde druk, opgeslagen kunnen worden. Het kunnen grote- maar ook kleine vaten zijn. Een dergelijke tank of te wel het drukvat wordt vaak in de industriële sector gebruikt. Wanneer u door het industriegebied de Botlek rijdt bij Rotterdam, dan ziet u een groot aantal drukvaten. Het zijn allemaal RVS-drukvaten. In de drukvaten worden verschillende vloeistoffen of gassen onder een bepaalde druk opgeslagen. De producten worden gebruikt wanneer er een beroep op wordt gedaan. Ook in het Ruhrgebied in Duitsland ziet u uitgestrekte gebieden waar RVS-drukvaten staan.

Een RVS drukvat

De naam geeft het al aan dat een RVS drukvat van roestvaststaal is gemaakt. RVS drukvaten zijn corrosiebestendig, waardoor de tanks bijna geen onderhoud nodig hebben. Naast de eigenschap dat RVS-drukvaten weinig onderhoud nodig hebben, roestbestendig en duurzaam zijn, is het materiaal uitstekend geschikt om in moderne bedrijven te gebruiken. Wanneer een bedrijf voor RVS-producten kiest, zal dat bedrijf betrokkenheid uitstralen voor het milieu. Daarom zijn RVS-drukvaten een verantwoorde keus.

Drukvaten worden op maat gemaakt

Vloeistoffen en gassen hebben allemaal specifieke eigenschappen die allemaal andere eisen stellen aan een RVS druktank. Een RVS drukvat zal steeds op maat worden gemaakt die door de klant opgegeven wordt. Elk RVS drukvat zal voor de specifieke eisen van het gas of vloeistof worden gemaakt. Het zijn de gespecialiseerde bedrijven die drukvaten kunnen maken. Hierbij werken gekwalificeerde vaklieden, die dergelijke drukvaten kunnen maken. Een drukvat wordt volledig op maat gemaakt en naar het bedrijf getransporteerd waar het wordt geïnstalleerd. H en F Lichtenvoorde is zo’n bedrijf dat al meer dan 30 jaar bijzondere producten produceert, waaronder van het materiaal RVS. De RVS-drukvaten die bij H en F Lichtenvoorde worden gemaakt, worden gelast door gecertificeerde lassers. Bij de productie wordt vaak TiG lassen gebruikt. De werkzaamheden moeten zeer goed worden uitgevoerd. Nadat ze gelast zijn, zullen alle lassen worden gecontroleerd. Het moet niet zo zijn dat een drukvat de fabriek uitgaat, op de plaats wordt geïnstalleerd en er daarna een probleem wordt ontdekt. Wanneer er vloeistof in het drukvat wordt gedaan en er is een lek, dan kunnen de reparatiekosten enorm oplopen. Dat zal H en F Lichtenvoorde zeker willen voorkomen. Daarom worden drukvaten extra gecontroleerd op fouten in de lassen. Dat zal praktisch bijna nooit voorkomen, maar het kan beter voorkomen worden, dan dat het op de plek wordt ontdekt waar hij is opgesteld.

https://www.henf.nl/