Zakelijk Genoegen
Image default
Horeca

Food fotograaf

Met de huidige telefoons en camera’s kom je al een eind als het gaat om fotografie. Maar als het erop aan komt om originele, creatieve en bijzondere food foto’s te maken komt er toch meer bij kijken. Dan redt je het vaak niet met een camera waar je wel leuke beelden kan maken. Ten eerste moet je natuurlijk ook weten hoe die camera nou werkt.

En wat betekend het diafragma, sluitertijd en iso en wat doen die 3 gegevens met elkaar? Er komt toch echt meer bij kijken dan alleen wat kennis over fotografie.food fotograaf

Foodfotografie en productfotografie.

We gaan daar eens verder op in. Foodfotografie, voedselfotografie of culinaire fotografie. Hoe je het maar wil noemen. Een food fotograaf is iemand die zich verder heeft gespecialiseerd om gerechten te fotograferen. Foodfotografie omvat redelijk veel. Het kan gaan om ingedrienten, het kan gaan om een sterrengerecht het kan ook gaan om producten die met voedsel te maken hebben. In principe is food fotografie of culinaire fotografie te omschrijven als productfotografie. We zetten een product op de foto. Vaak denken we bij een productfoto aan een foto met witte onder en achtergrond. Dat hoeft dus absoluut niet!

Een beetje creatieve culinair fotograaf denkt goed na over de achter en ondergrond, maar ook over de compositie en kleurgebruik. En het gebruik van props is belangrijk. Gebruik je ze wel of juist niet? Dus het gebruik van bestek, servetten, ingredienten en ga zo maar door.Met het gebruik van kleur, props en compositie kan je een verhaal vertellen. En dat terwijl het toch gaat om een product. De techniek van de camera heb je volledig onder controle, het gebruikt van licht is zeer belangrijk. Gebruik je daglicht, lampen of flitsers? Het gebruik van je lichtbrons kan je verder helpen om creatieve beelden te maken.

Creatieve food fotografie

Door het gebruik van flitsers kan je namelijk gaan werken met bevriezing door de korte flitsduur. Dat klinkt wellicht technisch, maar als een fotograaf hier mee om kan gaan krijg je enorm toffe en creatieve foodsfoto’s.

Dus ben je op zoek naar een horecafotograaf, culinair fotograaf, of food fotograaf, ga op zoek naar een professional die creatieve beelden maakt. Je herkent het aan het gebruik van licht, kleur en speciale effecten. Speciale effecten zoals vliegende ingredienten, spetterende cocktails en ga zo maar door.food fotografie

https://zakelijkefotomissies.nl/