Zakelijk Genoegen
Image default
Bedrijven en samenleving

Wat kunnen bedrijven doen om hun energieverbruik te verminderen?

Steeds meer noodbellen worden gerinkeld en het lijkt er meer en meer op dat de toekomst van de wereld onder druk staat door de huidige milieuproblemen. Bovendien is er een directe reden om het energieverbruik omlaag te krijgen zonder de kwaliteitseisen in het geding te brengen, aangezien waarschijnlijk niemand heeft gemist dat de energieprijzen vandaag de dag de pan uit rijzen. De resultaten van het verlagen van het energieverbruik kunnen bedrijven helpen om meer winstgevend te worden door hun operationele kosten te verminderen. Bedrijven hebben dus een grote verantwoordelijkheid om energieverbruik te minimaliseren, zodat ze hun hoofd boven water kunnen houden en tegelijkertijd kunnen bijdragen aan het opbouwen van een duurzame en gezonde wereld. Wat zijn de eerste stappen die bedrijven moeten nemen? Er zijn verschillende tips die bedrijven kunnen implementeren bij het minimaliseren van hun energieverbruik. We bespreken ze in dit artikel. 

Begrijpen dat energiebewustzijn creëren van vitaal belang is 

Eerst en vooral is er een verandering nodig in de manier waarop bedrijven denken over energieverbruik. Bedrijven moeten hun energieverbruik beschouwen als een investering in hun lange termijndoelstellingen. Ze moeten begrijpen dat de resultaten die ze zullen zien in de toekomst vele malen groter zijn dan de investeringen die nu worden gedaan in energiebesparende technologieën en systemen. Hierbij kunnen verschillende elektrotechnische oplossingen op het gebied van energiemanagement van belang zijn. 

Neem contact op met Controlin voor een uitgebreid productportfolio en kennis en advies op het gebied van het toepassen van maatwerk- en totaaloplossingen voor energiebesparingen van de bedrijfsprocessen. 

Het vervangen van oude apparatuur 

Installeer energiezuinige apparatuur – Door het installeren van nieuwe, energiezuinige apparatuur zoals LED-verlichting, warmtepompensystemen, warmte-isolatiematerialen en thermostaten kunnen bedrijven hun energiegebruik aanzienlijk reduceren. Bovendien leveren dergelijke investeringen vaak directe financiële voordelen op, zoals lagere elektriciteitsrekening of besparing op de brandstofkostprijs. 

Kijk waar kleine stapjes kunnen worden genomen 

Alle kleine beetje helpen – Door openbare ruimtes zoals kantoren en showrooms te verduisteren wanneer ze niet in gebruik zijn, kan er eenvoudig energiegebruik worden teruggedrongen. Denk aan de plaatsing of installatie van bewegingssensoren voor het reguleren van verlichting, zodat ze alleen worden ingeschakeld wanneer er mensen aanwezig zijn in die ruimtes. Ook kan er voor gezorgd worden dat alle computers en schermen uitgeschakeld worden als ze niet worden gebruikt. 

Meer bereik halen uit jouw marketinginspanningen? Bezoek de website van JCDecaux.nl en maak kennis met de creatieve mogelijkheden voor het opzetten van een campagne met buitenreclame.